Szolgáltatások

A te fájdalmad a mi dolgunk!

Jótékony, bevált és gyors felépülést hozó gyógytorna és manuálterápia óbudai MozgásKlinikánkon – modern környezetben, profi fizioterapeuta csapatunkkal és már az első találkozásunkkor induló kezeléssel.

Gyógytorna és manuálterápia – Aktív és passzív kezelési módokkal a gyors gyógyulásodért

Akár kisebb-nagyobb mozgásszervi betegséggel küzdesz, a fájdalommentes mindennapokat a regeneráció idejét jelentősen lerövidítő gyógytorna gyakorlatok és manuálterápiás fogások hozhatják el számodra. 

Óbudai rendelőnkben a legkorszerűbb felszerelésekkel és kizárólag egyetemet végzett, nagyfokú tapasztalattal rendelkező gyógytornászainkkal és manuálterapeutáinkkal fogadunk. A különböző mozgásszervi panaszokat komplex gyógytorna gyakorlatokkal és hatékony manuálterápiás kezelésekkel szüntetjük meg.

Mit jelent a manuálterápia?

A manuálterápia egy passzív kezelési módszer, amely kézzel végzett, gyógyító fogásokkal gondoskodik a sérült ízületek helyreállításáról és a merev, görcsös izmok feloldásáról. Nemcsak terápiás, hanem diagnosztikai módszerként is tekintünk rá, hiszen a manuálterápiás fogások a fizikális vizsgálatok során is nagy segítséget nyújtanak a mozgásszervi megbetegedés súlyosságának pontos megállapításához.

Miért állítunk össze minden esetben személyre szabott terápiás tervet?

Hisszük, hogy a mozgásterápia csakis akkor lehet igazán sikeres, ha a kezelés teljes mértékben egyénre szabott. Éppen ezért készítünk számodra is egyéni kezelési tervet, hogy garantáltan biztosítsuk a terápia nagyfokú hatékonyságát. Természetesen a legfontosabb célunk a fájdalmad lehető legkorábbi enyhítése és megszüntetése, illetve a testmozgás mindennapjaidba történő beépítése.

Óbudai MozgásKlinikánkon is a tapasztalt szakembereink által fejlesztett MozgásPiramis® alapján javaslunk gyógytorna és manuálterápia programokat a különböző mozgásszervi betegségek kezeléséhez.

Minden terápia a panaszaid megismerésével és a részletes fizikális vizsgálatok elvégzésével kezdődik. Ilyenkor nemcsak a jelenleg fennálló problémát vizsgáljuk, hanem testtartási hibákra utaló jeleket is keresünk, hogy teljes képet kapjunk az egészségügyi állapotodról. Közvetlenül az anamnézis felvétele után hozzálátunk a személyre szabott terápiás terved kidolgozásához, és már indulhat is a kezelés.

Ha a felépülésedhez nem szeretnél mesterséges hatóanyagokat tartalmazó és akár roppant kellemetlen mellékhatásokat előidéző gyógyszereket szedni, akkor a természetes úton gyógyító fizioterápia jelenti a megoldást. Így lépésről lépésre, drága és kétes minőségű készítmények szedése nélkül juthatsz el a fájdalommentes mindennapokig.

Az aktív kezelési módszerek körébe tartozó gyógytorna során a gyógytornászaink által bemutatott és megtanított gyakorlatokat kell végrehajtani. A közhiedelemmel ellentétben a gyógytorna korántsem csak mozgásszervi panaszok kezelésére szolgál, hiszen önálló edzésként is tökéletesen megállja a helyét. Legfőbb célja azonban a fájdalom enyhítése és megszüntetése.

A gyógytornával ellentétben a manuálterápia egy passzív kezelési technika, amelynek során nem szükséges önállóan gyakorlatokat végezned. Ugyanis mindenről a manuálterapeuta gondoskodik, aki kézzel végzett fogásokkal állítja helyre az ízületeket és oldja fel a merev izmokat. Csapatunkkal kizárólag a bizonyított, legmodernebb manuálterápiás fogásokat alkalmazzuk.

Miért érdemes manuálterápiával kombinálni a fizikoterápiát? Egyrészt a szöveti regeneráció támogatása, másrészt pedig a keringés fokozása és a gyulladás csökkentése érdekében. Szakembereinkkel mindig az adott mozgásszervi betegség alapján választjuk ki a legmegfelelőbb terápiás módszert. Óbudai rendelőnkben többek között elektromos stimulációra (TENS-re) és ultrahang terápiára, illetve köpölyterápiára és Flossing kezelésre is elsőrangú lehetőséged nyílik.

A két kezelés együttes végzésével még gyorsabban felépülhetsz, hiszen az aktív és passzív terápiás módszerek nem zárják ki egymást, hanem még nagyobb hatékonysággal támogatják a gyógyulásod. Itt is az anamnézis felvételével és a szükséges vizsgálatok elvégzésével kezdjük a terápiát, majd a személyre szabott kezelési terved kidolgozásával folytatjuk az előkészületeket. A kombinált kezelés lehetőségéről az első konzultációnk során tudunk részletes tájékoztatást nyújtani.

A cardio power és intervallum edzéseket funkcionális gyógytorna gyakorlatokkal ötvöző Medical Fitness terápiás technikát tapasztalt szakembereink dolgozták ki. Programunk segítségével folyamatosan fejlesztjük az állóképességed, hogy elérjük az ideális kondíciód. Medical Fitness terápiánkra pedig akkor is bátran számíthatsz, ha az extra kilóktól szeretnél megszabadulni, hogy végre valódi bombaformába lendülj.

A sportolás az életed része, és csökkenteni szeretnéd a sérülések esélyét? Esetleg a közelmúltban szenvedtél sérülést, és a lehető leggyorsabban fel szeretnél épülni, hogy visszatérhess a pályára vagy az edzőterembe? Csapatunkkal mindkét esetben számíthatsz ránk. Megtanítjuk számodra a biztonságos mozgás alapelveit, továbbá személyre szabott edzéstervvel hozzuk ki belőled a maximumot.

Profi óbudai gyógytornász és manuálterapeuta csapatot keresel?

MozgásKlinikánkon csakis egyetemi diplomával rendelkező, kimagasló tapasztalattal bíró és empatikus szakemberekkel várunk. Kezelésed rögtön az első találkozásunk alkalmával elkezdjük. Foglalj időpontot online felületünkön még ma, és ints végre búcsút a mozgásszervi panaszoknak!

Cookies settings

We use cookies on our website.

Some of them are necessary for the functioning of the site, but you can decide about others.