Gyógytorna Óbudán

Végre búcsút intenél a mozgásszervi panaszaidnak? Gyógytornával személyre szabottan, lépésről lépésre juthatsz közelebb a fájdalommentes mindennapokhoz. Profi és empatikus csapatunkkal Óbudán, a 3. kerületi MozgásKlinikánkon szeretettel várjuk a gyógytornára jelentkezőket. Ne hagyd, hogy az életminőséged bármilyen mozgásszervi betegség rombolja, inkább tedd meg ma az első lépést a gyógyulás felé.

Mi is az a gyógytorna?

A gyógytorna egy aktív terápiás módszer, amely az ízületi- és izomfájdalmak csökkentésére, illetve megszüntetésére szolgál. Elsősorban a kevésbé látható, de a helyes testtartást tekintve rendkívül fontos izomcsoportokat erősíti. Egyetemet végzett, tapasztalt gyógytornászaink pontosan ismerik az anatómiai struktúrákat és funkciókat, aminek köszönhetően számodra is garantáltan a leghatékonyabb kezelési tervet és gyógytorna gyakorlatokat biztosítjuk.

Testtartási problémák esetén gyógytornászaink stabilizálják az izomzatot, a páciens pedig végrehajtja a jótékony gyakorlatokat. Rendszeres gyógytornával a testtartásbeli elváltozás és a fájdalom egyaránt jelentősen enyhíthető, hosszú távon pedig meg is szüntethető.

Hogyan segítenek a gyógytorna gyakorlatok?

 • Enyhítik a fájdalmad
 • Elősegítik a helyes testtartás kialakítását
 • Növelik a mozgástartományod
 • Célzottan enyhítik a panaszaid
 • Csökkentik a jövőbeli mozgásszervi betegségek kockázatát

Mi a gyógytornászok feladata?

Legyen szó kisebb-nagyobb mozgásszervi megbetegedésről, az egyetemi diplomával rendelkező és nagyfokú tapasztalattal bíró gyógytornászok segítenek a mozgásszervi panaszok mihamarabbi leküzdésében. Gyógytornászainkra nemcsak gerinc- és hátproblémák, hanem alsó- és felső végtagi fájdalmak esetén is bátran számíthatsz.

Operáció előtti mobilizáció és a beavatkozás utáni gyors rehabilitáció miatt is érdemes gyógytornászainkhoz fordulni. Még akkor is tanácsos gyógytornára járni, ha már gyógyszeres kezeléssel vetted fel a harcot a mozgásszervi panaszokkal szemben, hiszen a gyógytornászoknak kiemelt szerepük van az orvosi munkát kiegészítő feladatokban is.

Mi a 3 legfontosabb célkitűzésünk?

1. Javítjuk az életminőséged

Akár gerincferdülés, nyaki meszesedés vagy éppen lúdtalp nehezíti meg a napjaid, az életminőséged csakis hatékony fizioterápiás kezeléssel javulhat. Ennek érdekében gyógytornászainkkal először is pontosan feltérképezzük az egészségügyi állapotod, majd a számodra ideális gyógyterápiás kezelésekkel hozunk pozitív változást a mindennapjaidba.

2. Csökkentjük a fájdalmad

A személyre szabott kezelésnek köszönhetően már az első néhány alkalom után javulást tapasztalhatsz. Természetesen a gyógyulás ideje elsősorban a panaszaid súlyosságán múlik, hiszen komolyabb mozgásszervi betegség fennállásakor a terápia több időt vehet igénybe. Egy viszont biztos: a rendszeres gyógytorna fokozatosan, de biztosan elhozza a fájdalommentes napokat.

3. VISSZAÁLLÍTJUK A MOZGÁSFUNKCIÓID

Sikeresnek akkor nevezhetjük a munkánkat, ha az eredeti mozgásfunkciókat visszaállítottuk. Mindezt izomerősítő és nyújtó gyakorlatokkal tesszük, amelyeket az elsajátításuk után akár otthon is végezhetsz, hogy minden nap aktívan tehess a gyógyulásodért. Gyógyíthatatlan betegség fennállásakor pedig a tünetek lehető legnagyobb fokú enyhítésére helyezzük a hangsúlyt.

MILYEN MOZGÁSSZERVI PANASZOK KEZELÉSÉRE ALKALMAS A GYÓGYTORNA?

Az alábbi helyzetekben is ajánlott gyógytornára járni

 • Operáció előtt a beavatkozás sikerességnek növeléséhez
 • Műtétet követően a gyors regenerálódásért
 • Sportsérülés után a mihamarabbi visszatérésért
 • Szülésre történő felkészítés érdekében
 • Terhesség után a korábbi kondíció visszanyeréséhez

EZEK A LEGNÉPSZERŰBB GYÓGYTORNA TÍPUSOK

McKenzie torna

A világszerte elismert új-zélandi gyógytornász, Robin Mckenzie által kidolgozott Mechanikai és Diagnózis Terápia (MDT) legfőképp a gerinc gyógyítására szolgál. McKenzie elve alapján, ha egyes testtartások vagy mozdulatsorok fájdalommal járnak, akkor a panaszok speciális mozgásokkal meg is szüntethetők. A McKenzie torna 3. kerületi rendelőnkben is az egyik legnépszerűbb terápiás módszer, amely hosszú évtizedek óta bizonyítja hatékonyságát.

Stabilizáló gyógytorna

Ezen gyógytorna során a szegmentális stabilizációra és az ízületek mentén futó izmok megerősítésére, továbbá az ízületek pozíciójának helyreállítására fókuszálunk. Gerinc-, derék- és vállfájdalom esetén is remek választás, ugyanis a tartás idegi szabályozásával újra egészséges és fájdalommentes testtartást érhetünk el. Kifejezetten ajánljuk azoknak, akik akár heti 40 óránál is több időt töltenek ülőmunkával.

Rehabilitációs torna

Sportsérülést vagy balesetet követően rendkívül fontos, hogy aktívan tegyünk a felépülésedért. Rehabilitációs gyógytornával jelentősen felgyorsíthatod a gyógyulás ütemét, hogy minél hamarabb visszanyerd a régi formád. Azonban a nevével ellentétben még operáció előtt (pl. csípőprotézis beültetését megelőzően) is számíthatsz a tornára, hiszen a szövetek megfelelő felkészítésével nagymértékben növeljük a beavatkozás sikerességének esélyét.

Sportrehabilitációs torna

Sajnos a sérülések gyakran megkeserítik a sportolók életét, néha pedig hosszú hónapokat is kell hagyni egy izomszakadás vagy még rosszabb esetben törés miatt A sportrehabilitációt megcélzó tornával a kisebb rándulások és ficamok is nagyszerűen kezelhetők, de a biztonságos mozgás alapelvei is teljes mértékben elsajátíthatók. Akár csak hobbiszinten vagy már a profik világában sportolsz, a gyógytorna mindig hű társad lesz a sérülések kezelésében és megelőzésében.

Schroth torna

A leginkább gerincferdülés és egyéb gerincproblémák kezelésére használatos Schroth torna különlegessége az izomerősítő és nyújtó gyakorlatok, illetve a légzésterápia ötvözésében rejlik. A terápia során a kóros gerincgörbületet korrigálva és a gerinced maximális nyújthatóságát kihasználva végezhetsz erősítésre és nyújtásra alkalmas gyakorlatokat. Mindezt 3D-s légzőgyakorlatokkal egészítjük ki, amelyek szintén a gerinc deformitásának mértékét csökkentik.

MI A GYÓGYTORNA MENETE ÓBUDAI MOZGÁSKLINIKÁNKON?

1. Felállítjuk a pontos diagnózist

Az első lépést mindig az állapotfelmérő vizsgálat jelenti. Csapatunkkal megismerjük a panaszaid, majd fizikális vizsgálatokkal keresünk deformációkat és testtartási hibákra utaló jeleket. Fényt derítünk a tüneteid hátterében álló probléma forrására, hogy célzottan kezdhessük a kezelésed.

2. Egyéni terápiás tervet készítünk

Mi jelenti a garanciát a gyógytorna hatékonyságára? A személyre szabott kezelési terv összeállítása! Ebben a tervben dolgozzuk ki a számodra ideális gyógytorna gyakorlatok és akár manuálterápiás fogások listáját is, ezzel biztosítva, hogy minden egyes alkalom előrelépést hozzon a panaszaid kezelésében.

3. Végrehajtjuk a gyakorlatokat

Gyógytornászainkkal pontosan megtanítjuk, hogyan kell egy-egy gyakorlatot elvégezned, így később akár otthon is rendszeresen mozoghatsz. Természetesen minden kezelésünket a maximális odafigyelés és empátia jellemzi.

“ÉREZHETŐ A GYÓGYTORNA UTÁN FÁJDALOM?”

Alkalmanként enyhe izomláz tapasztalható, hiszen a gyógytorna alapvetően egy jótékony edzés, amely az izmok átmozgatására helyezi a hangsúlyt. Torna után korántsem fájdalmat, hanem sokkal inkább egyfajta kellemes fáradtságot érezhetsz, akárcsak egy átlagos edzés után.

“NEKEM IS ÉRDEMES GYÓGYTORNÁRA JÁRNI?”

Mutatjuk, mit ajánlott tudni róla, ami alapján Te is könnyedén meghozhatod a döntést:

Garantált előnyei

 • Csökkenti a mozgásszervi betegségek kockázatát. Gyógytornával egyrészt megálljt parancsolhatsz a tünetek súlyosbodásának, másrészt a jövőbeli mozgásszervi problémák esélyét is minimalizálhatod.
 • Biztonságos edzést tesz lehetővé. Terápiánkon pontosan megtanulhatod a sérülésmentes mozgás alapelveit, hogy a rossz mozgásminták többé ne okozzanak gondot.
 • Tartós betegségeket is leküzdhetsz vele. Bizonyos betegségek (pl. krónikus ízületi gyulladás és Bechterew szindróma) ellen a hagyományos edzésmódszerek egyáltalán nem javasoltak, a gyógytorna viszont tökéletes megoldást nyújthat.

Egyetlen hátránya

 • Csakis mozgásszervi megbetegedések ellen segít. Gyógytornára való jelentkezés előtt tanácsos orvoshoz fordulnod, aki megállapítja, hogy az adott betegség kezelhető-e fizioterápiával.

Hatékonysága

 • Bizonyítottan enyhíti és akár teljesen meg is szünteti a panaszaid. Az izmok és szalagok optimális működésének visszaállításával már rövid időn belül érezheted a javulást. Mivel mindig a sajátos panaszok alapján, egyénre szabottan kezdjük el a gyógytornát, így a kezelés eredményessége garantált.

Mondj nemet az ízületi- és izomfájdalmakra, hogy a mindennapjaid újra kényelmesek legyenek. Szakképzett és empatikus gyógytornász csapatunkkal számodra is személyre szabottan segítünk a mozgásszervi betegségek leküzdésében. Szeretettel várunk Óbudán, a 3. kerületi rendelőnkben, ahol minden adott a fájdalommentes jövőt biztosító gyógytornához.

Cookies settings

We use cookies on our website.

Some of them are necessary for the functioning of the site, but you can decide about others.